Attefallshus

Attefallshus tillverkare

Ett extra hus på tomten? Här hittar du det du behöver när du skall bygga ett nytt Attefallshus.

Är Ni lite trångbodda? Vägrar barnen att flytta hemifrån? Kanske kan ett Attefallshus vara lösningen på problemet. Sedan sommaren 2014 får man uppföra en fristående byggnad (komplementbostad) på sin tomt, upp till hela 25 kvadratmeter, utan att behöva ansöka om ett bygglov. Dock behöver man, innan man börjar att bygga, göra en anmälan till byggnadsnämnden och erhålla ett så kallat startbesked. Börja inte att bygga ditt hus innan detta är OK!

TILLVERKARE ATTEFALLSHUS & KOMPLEMENTBOSTÄDER
attefallshus tillverkare
VILKA REGLER FINNS DET FÖR ATTEFALLSHUS?

Vilka regler är det som gäller när man skall bygga ett Attefallshus eller en komplementbostad? Kan jag disponera mina 25 kvadratmeter hur jag vill eller måste man förhålla sig till några regler? Kan takhöjden vara högre än 2,40? Kan jag bygga ett sovloft för att maximera utrymmet? Kan jag ansluta el, vatten och avlopp på vårt befintliga system eller måste komplementbostaden ha en egen anslutning till det kommunala V/A-nätet? Utförlig info angående alla regler som gäller för Attefallshus och Komplementbostäder hittar du på Boverkets webb.

BYGGSATS ELLER NYCKELFÄRDIGT?
Skall man köpa en byggsats eller skall man välja ett nyckelfärdigt alternativ? Ja det beror ju givetvis på hur mycket hela projektet får lova att kosta och hur mycket arbete som Ni själva vill och kan lägga ner på det nya huset. Det är ju viktigt att det blir bra och om man inte är helt säker på hur allt skall uppföras kan det nog vara minst sagt begåvat att låta någon hantverkare ha det totala huvudansvaret, även om vissa moment går att göra även för oss som har ”tummen mitt i handen”.

VISNINGSHUS & SHOWROOM
Här kommer vi att lägga upp visningshus och showroom när det gäller Attefallshus och om det är något speciellt visningshus som du tycker att vi skall berätta om (publicera) så tar vi tacksamt emot alla tips.

attefallshus med loft

På bilden ser du Bohuslän 25, ett Attefallshus med loft från Extrahuset som i sitt grundutförande har mycket hög standard. Priserna på Bohuslän 25 börjar på 389 000 kronor, inklusive moms.